Kalite Politikası:
Toplam kalite yönetim felsefesi ışığında, çalışanların zihinsel katılımı ile kurulan Kalite Yönetim Sistemimizin etkinliğini sürekli iyileştirmek, ilgili ulusal ve uluslararası kural ve kararlara uygunluğu sağlamak, 'zamanında ve sorunsuz teslim' temel ilkesini uygulayarak, hizmet verilen kişi ve kurumların memnuniyetini sağlayan bir organizasyon oluşturmak Ekol Hijyen'in kalite politikasıdır.
Kalite Yönetim Stratejisi:
Ekol Hijyen'in temel kalite stratejisi, dünyada hızla gelişen teknolojiye paralel olarak artan kaliteli üretim standartları ve serbest piyasa ekonomisi kuralları çerçevesinde iş ve hizmet üretiminde verimlilik ve kaliteyi ön plana çıkararak ulusal ve uluslararası piyasada rekabet edebilecek bir kuruluş haline gelmektir.
Şirketimizin her kademede görev yapan tüm personeli ile birlikte oluşturduğu yönetim sisteminin hedefi, belirlenen politika ve stratejiler doğrultusunda sürekli gelişime açık dinamik bir yapıya kavuşmaktır.
Bu anlamda, şirketimizin sürekliliğinin sağlanması amacıyla ISO 9001:2000 sertifikası prensipleri doğrultusunda yeniden yapılandırılarak, kurumsallaşması hedeflenmektedir. Böylece, dinamik bir yönetim yapısına kavuşacak olan Ekol Hijyen, hızlı bir şekilde gelişen teknolojiye ve uluslararası standartlardaki yeniliklere kolaylıkla uyum sağlayacaktır.
Ekol Hijyen'in varoluş nedeni olan kaliteli üretim ve hizmet, aynı zamanda, şirketin devamlılığı için vazgeçilmez bir prensip olarak kabul edilmiştir. Bu doğrultudaki temel stratejimiz ise, uluslararası standartlarda kaliteli projeler yürüterek müşteri mutluluğunun en üst seviyeye çıkarılmasıdır.
Şirketimiz, üretimde verimlilik, iş ve hizmetlerde istenilen kaliteye ulaşmasılmasında uygun bir çalışma ortamı yaratılarak her kademedeki personelin mutluluğunun sağlanması ve iş heyecanının artırılmasının çok önemli olduğunun bilincindedir. Bu doğrultuda, çalışan personelin eğitimi yönündeki politikamıza hız verilerek sürekli eğitimlere başlanmıştır. Bunun yanı sıra, şirketin uluslararası standartlara ulaşması sonucu sağlanacak gelişmeye paralel olarak personelin sosyo-ekonomik refahının artırılması hedeflenmiş bulunmaktadır.
Sonuç olarak, ISO standartları doğrultusunda oluşturulan yönetim sistemi ile, zamandan önemli bir tasarruf sağlanarak üretim verimliliğinin sürekli olarak artacağına inanılmaktadır. Zaman tasarrufu, verimliliğin artırılması ve kaliteli iş üretimi doğrultusunda her kademedeki personelin kendi görev ve yetkileri kapsamında yaptıkları iş ve hizmetleri sorgulamasına fırsat verecektir. Bu durum, çalışan tüm personelin fiziksel-zihinsel performansının gelişiminde süreklilik sağlayacağı gibi, sisteme entegre olmalarını sağlayarak, sıfır hata ile iş üretilmesi doğrultusunda motivasyonlarının artmasına imkan verecektir.