Nispeten yeni bir uygulama olması, şehir ve bina altyapı imkanlarının buna göre hazırlanmamış olması gibi sebeplerle ve kuruluşların bu konuda tecrübe sahibi olmaması nedeniyle uygulamada başarı sağlanabildiğini söylemek zordur. Bu noktada Ekol Hijyen kuruluşların imdadına yetişmektedir. Bu konuda samimiyet içinde olan proje sahipleri, Ekol Hijyen mühendislerinin ve ilgili kurumların gözetimi ve danışmanlığı altında gelecek nesillere verilmesi gereken değerin gereğini ilgili yönetmeliklere uygun şekilde yerine getirebilmektedirler.
Özellikle hastanelerde, kimyasal ve ambalaj atıkları çok olan fabrikalarda her üretim süreci kamu tarafından ve kalite sertifikasyon kurumları tarafından giderek artan oranlarda gözetim altına alınmaya devam edecektir. İşletmenin varsa çevre mühendisleriyle birlikte oluşturulan projeler sayesinde Ekol Hijyen güvencesinde üretim süreçlerindeki atıklara karşı anlık ve sürekli müdahaleler gerçekleştirilebilmektedir ve bu şekilde belediye toplama birimlerinin mahale ulaşmasını beklemek gibi rahatsız edici bir sürecin yaşanması riski ortadan kaldırılmaktadır.
Tehlikeli Atık Toplama Hizmetleri:
Halk ve çevre sağlığı için ciddi ya da potansiyel tehdit teşkil eden atıklar tehlikeli atık olarak nitelendirilmektedir ve toplanması ve nakliyesi ayrı bir uzmanlık ve akreditasyon gerektirir. Bir atığın tehlikeli içeriğe sahip olup olmadığı 4 temel unsur incelenerek tespit edilebilir: